Pomysł na oryginalny wyjazd jednodniowy! Zapraszamy do Pułtuska, gdzie każdy dowie się, jak praktycznie stosuje się zasady savoir - vivre\'u! Posłuchamy o nich i przetestujemy je w praktyce! Nóż, widelec, łyżka oraz talerz - czyli co, gdzie, jak. Potrawy \"łatwe\" i \"trudne\" - jak elegancko zabierać się do konsumpcji. Tradycyjne polskie dania? Nie tylko bigos i pierogi! Świetna okazja, aby się dobrze bawić i poszerzyć horyzonty!
PROGRAM:
Niezwykłe zajęcia z savoir-vivre’u prowadzone są w komnatach zamku w Pułtusku przez mistrzów kelnerskich. Wszystko, co każdy dobrze wychowany człowiek wiedzieć powinien. Przed nami:
Wstęp: historia kultury stołu, historia polskiej kuchni. Kuchnia i stół tradycyjnych polskich świąt. Sztućce, porcelana, naczynia szklane i nie tylko...
O zachowaniu się przy stole - wykład: siadamy do stołu, jemy posiłek, pijemy napoje. Obiad w restauracji zamkowej jest praktyczną częścią zajęć.
Ćwiczenia: rola serwetki i sposoby jej składania, prawidłowe nakrycie stołu, odczytywanie kodu ułożenia sztućców.
Potrawy „proste” i „trudne”.
Zasady zachowania się w hotelu, restauracji, kawiarni – wykład: zasady zachowania się podczas różnych przyjęć bankietowych
Zwiedzanie historycznych komnat zamkowych
Możliwość skorzystania z rejsu gondolami po Narwi.
Ilość osób | Cena od |
---|---|
45 + 3 os. bezpł. | 155 zł |
35 + 3 os. bezpł. | 185 zł |
25 + 2 os. bezpł. | kalkulacja na życzenie |
- autokar - bilety wstępu - ubezpieczenie NNW - osoby bezpłatne - przewodnik
CENY MAJĄ CHARAKTER ORIENTACYJNY. Wycieczki kalkulujemy indywidualnie wg potrzeb i życzeń klasy.
PODOBNE IMPREZY:
OD FARMA ILUZJI (1 DZIEŃ)
PARK JURAJSKI W BAŁTOWIE (1 DZIEŃ)
OD ZIARENKA DO BOCHENKA (1 DZIEŃ)